Република България
Комисия за противодействие на корупцията и
за отнемане на незаконно придобитото имущество
Начало>Актуално>Новини>КОНПИ и НОИ подписаха споразумение за сътрудничество


Актуално - Новини

05.10.2015 | 00:00

КОНПИ и НОИ подписаха споразумение за сътрудничество

Комисията за отнемане на незаконно придобито имущество (КОНПИ) и Националният осигурителен институт (НОИ) сключиха споразумение за сътрудничество. Председателят на КОНПИ Пламен Георгиев и управителят на НОИ Бисер Петков сложиха подписите си под документ, който позволява безхартиен обмен на информация между двете държавни институции. Със споразумението инспекторите на Комисията ще имат електронен достъп до Регистъра на осигурените лица, което ще улесни проверките, които се правят по реда на Закона за отнемане в полза на държавата на незаконно придобито имущество.

В последните две години аналогични споразумения бяха сключени редица административни структури като: Агенция „Митници“, НАП, Национален регистър на българските лични документи, КАТ и ИА „Морска администрация“.

Споразумението е част стратегията на КОНПИ за намаляване на хартиения обмен на информация с другите институции, както и ускоряване на процеса на събиране на необходимата информация за проверяваните лица чрез електронен достъп до регистрите, за които не се изисква изрично съдебно решение.

Връщане към списък