Република България
Комисия за противодействие на корупцията и
за отнемане на незаконно придобитото имущество
Начало>Актуално>Новини>КОНПИ иска имущество за близо 800 000 лв. от бивш зам.-кмет на Тетевен


Актуално - Новини

10.11.2015 | 00:00

КОНПИ иска имущество за близо 800 000 лв. от бивш зам.-кмет на Тетевен

Комисията за отнемане на незаконно придобито имущество (КОНПИ) е внесла иск за отнемане на имущество за 784 337 лв. от бившия зам.-кмет на Тетевен Детелин Пърлев. Той има обвинение за престъпления по служба, извършени в периода април 2012 г.-август 2013 г. От него се претендира къща в Тетевен, апартамент в София и суми, постъпили по банкови сметки. Процедурата срещу Пърлев е по новия Закон за отнемане в полза на държавата на незаконно придобито имущество.

Същевременно във Варненският окръжен съд е внесено искане за отнемане на собственост на обща стойност 276 138 лв. от Христо и Даниела Габровски. Процедурата срещу девненското семейство е по реда на отменения Закон за отнемане в полза на държавата на имущество, придобито от престъпна дейност като и двамата съпрузи имат присъди за лихварска дейност в периода 2009 - 2010 г.

Искът на КОНПИ е за отнемане на останалите ¾ идеални части от две къщи на територията на област Варна, след като в резултат на наказателното производство е постановено отнемане в полза на държавата на ¼ идеални части от тях. В допълнение се иска отнемане на лек автомобил, както и на суми от продажба на имущество и давани в заем срещу лихва.

Връщане към списък