Република България
Комисия за противодействие на корупцията и
за отнемане на незаконно придобитото имущество
Начало>Актуално>Новини>КОНПИ иска отнемане на имущество за 3.6 млн. лв. на обвиняеми за пране на пари


Актуално - Новини

22.12.2014 | 00:00

КОНПИ иска отнемане на имущество за 3.6 млн. лв. на обвиняеми за пране на пари

Комисията за отнемане на незаконно придобито имущество (КОНПИ) е поискала пред Плевенския окръжен съд отнемане на имущество на стойност 3 446 980,95 лв. на съпрузите Иван и Иванка Маринови и синовете им Станьо Маринов и Горан Станев. Семейството от Долни Дъбник беше задържано през януари 2014 г. при спецакция на МВР, ДАНС и Окръжната прокуратура в Плевен по подозрение за пране на пари чрез банкови преводи от Палестина.


От съпрузите Иван и Иванка Маринови се претендира имущество на стойност 391 683.52 лв. То включва амтомобил, суми по банкова сметка и злато. От синът Станьо Маринов се претендира жилищна сграда в Долни Дъбник и право на строеж на друг имот в града, три автомобила, налични суми по банкова сметка и злато на обща стойност 2 847 297,43 лв. Имуществото на Горан Станев, за което се иска отнемане, е за 208 000 лв. Това са средства по банкова сметка и четири автомобила.

 

Междувременно инспектори на КОНПИ внесоха в Ловешкият окръжен съд искане за отнемане на имущество на стойнст 562 780 лв. от Тихомир Тодоров. Той има влязла в сила присъда за лихварство и процедурата срещу него е по реда на отмененият Закон за отнемане в полза на държавата на имущество, придобито от престъпна дейност. От Тодоров се иска отнемане на налични суми по сметки, част от нива на територията на Ловеч и пари от продажба на имот.

Връщане към списък