Република България
Комисия за противодействие на корупцията и
за отнемане на незаконно придобитото имущество
Начало>Актуално>Новини>КОНПИ отне имущество за над 230 хил. лв. от хасковски контрабандист


Актуално - Новини

05.11.2015 | 00:00

КОНПИ отне имущество за над 230 хил. лв. от хасковски контрабандист

IMG_0188.jpg

Върховният касационен съд (ВКС) не допусна обжалване и потвърди решението на Пловдивския апелативен съд, с което се отнема имущество за 231 143 лв. от Еляйдин Нуридин. Процедурата срещу хасковлията е по реда на отменения Закон за отнемане в полза на държавата на имущество, придобито от престъпна дейност. Той има влязла в сила присъда за това, че през 2007 г. е осъществил контрабанден внос на златни накити за близо 30 000 лв.

От Еляйдин Нуридин и семейството му се отнема къща със стопанска постройка в Хасково, лек автомобил, както и левовата равностойност на внесена валута, суми от продажба на имущество, парични вноски в капитала на две търговски дружества и средства по банкови сметки.

Същевременно в Старозагорския окръжен съд Комисията за отнемане на незаконно придобито имущество (КОНПИ) е внесла искане за отнемане на собственост за 674 086 лв. от Милен Колев от Стара Загора. Процедурата срещу него е по реда на новия Закон за отнемане в полза на държавата на незаконно придобито имущество. Мъжът има множество различни присъди, като в момента е обвиняем за трафик на хора.

От Милен Колев и семейството му се иска имот на територията на гр. Стара Загора, два на територията на общината и четири на територията на община Чирпан, както и четири леки автомобила и суми от продажба на имущество.

Връщане към списък