Република България
Комисия за противодействие на корупцията и
за отнемане на незаконно придобитото имущество
Начало>Актуално>Новини>КОНПИ СПЕЧЕЛИ ДЕЛО ЗА 5,4 МЛН. ЛВ.


Актуално - Новини

04.11.2016 | 00:00

КОНПИ СПЕЧЕЛИ ДЕЛО ЗА 5,4 МЛН. ЛВ.

IMG_0188.jpg

Това е най-голямото отнемане в историята на Комисията

 

Комисията за отнемане на незаконно придобито имущество (КОНПИ) спечели дело за отнемане на имущество с цена на иска в размер на 5 391 990 лв. срещу Иван Солаков. Процедурата срещу него е по реда на отменения Закон за отнемане в полза на държавата на имущество, придобито от престъпна дейност въз основа на присъда за незаконна хазартна дейност. Това е най-голямото отнемане в историята на КОНПИ.

 

Според издаденият изпълнителен лист, от Солаков и семейството му се отнемат дискотека с кафене и механа в Обзор с цялото й оборудване, ферма за щрауси край Петрич с цялото й оборудване, още два недвижими имота в Петрич, моторна лодка, леки и товарни автомобили.

 

Въпреки съдебното решение, че на отнемане в полза на държава подлежат и 7 лопатари (4 елена и 3 кошути), още през 2010 г. те не са били намерени на място при опита на инспекторите на КОНПИ да ги изземат и дадат за пазене в зоопарка в Благоевград.

 

От началото на годината КОНПИ е отнела имущество на стойност над 18 482 000 лв., което е най-голямата сума от отнемания за една година.

Връщане към списък