Република България
Комисия за противодействие на корупцията и
за отнемане на незаконно придобитото имущество
Начало>Актуално>Новини>КОНПИ спечели дело за отнемане срещу Иван Дамбов


Актуално - Новини

04.04.2017 | 00:00

КОНПИ спечели дело за отнемане срещу Иван Дамбов

С влязло в сила окончателно решение по иск на Комисията за отнемане на незаконно придобито имущество (КОНПИ) Благоевградският окръжен съд постанови отнемане в полза на държавата на имущество на Иван Дамбов на обща стойност 96 750 лв. Процедурата срещу него е по реда на отменения Закон за отнемане на имущество, придобито от престъпна дейност.

Иван Дамбов има влязла в сила присъда като ръководител на организирана престъпна група за държане и разпространение на наркотици. През 2010 г. при специализирана полицейска акция в стопанска постройка до семейния дом в с. Катунци, обл. Благоевград в специален тайник бяха открити 549 грама кокаин, 546 грама хероин, 11 грама амфетамин и две електронни везни.

През 2013 г. властите в Италия поискаха задържането му като част от международна организирана престъпна група за трафик на наркотици от Перу през България за Италия чрез впръскването им в дрехи.

В полза на държавата от Иван Дамбов се отнема жилищна сграда с кафене и басейн в с. Катунци, втори недвижим имот в същото село, два мотоциклета и суми от продажба на имущество и левовата равностойност на дружествени дялове.

През 2015 г. с окончателно решение Благоевградският окръжен съд постанови отнемане на имущество на стойност 81 843 лв. от сина Стоян Дамбов, който има присъда за участие в организираната престъпна група, оглавявана от баща му.

Връщане към списък