Република България
Комисия за противодействие на корупцията и
за отнемане на незаконно придобитото имущество
Начало>Актуално>Новини>КОНПИ спечели на първа инстанция делото за отнемане срещу Веселин Данов


Актуално - Новини

13.03.2017 | 00:00

КОНПИ спечели на първа инстанция делото за отнемане срещу Веселин Данов

IMG_0189.jpg

Комисията за отнемане на незаконно придобито имущество (КОНПИ) спечели на първа инстанция дело за отнемане на имущество, придобито от престъпна дейност срещу Веселин Данов на обща стойност 4 192 501 лв. Това става ясно от решението на Варненския окръжен съд. Процедурата срещу Данов е по реда на отменения Закон за отнемане в полза на държавата на имущество, придобито от престъпна дейност след влязла в сила присъда срещу него за участие във въоръжена организирана престъпна група за склоняване към проституция и пране на пари.

 

С решението на съда от Веселин Данов се голям огромен брой недвижими имоти, сред които хотел в местността Кабакум край Варна, жилищни имоти във Варна, стопанска постройка на територията на обл. Шумен, земеделска земя на територията на няколко населени места в общ. Аврен, гори на територията на общ. Трявна и пистолет Глок. На отнемане подлежат и суми от продажба на ниви и автомобили.

 

Решението подлежи на обжалване пред Апелативен съд – гр. Варна.

 

Веселин Данов е бивш общински съветник във Варна, който доби национална популярност след участието си в телевизионен реалити формат.

Връщане към списък