Република България
Комисия за противодействие на корупцията и
за отнемане на незаконно придобитото имущество
Начало>Актуално>Новини>КПКОНПИ И КСБ ПОДПИСАХА МЕМОРАНДУМ ЗА СЪТРУДНИЧЕСТВО


Актуално - Новини

27.08.2018 | 00:00

КПКОНПИ И КСБ ПОДПИСАХА МЕМОРАНДУМ ЗА СЪТРУДНИЧЕСТВО

Двете страни обединяват своите усилия, експертиза и дейности за търсене на оптимални решения в борбата с корупцията

 

Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество (КПКОНПИ) и Камарата на строителите в България (КСБ) сключиха Меморандум за сътрудничество. Документът бе подписан от председателя на КПКОНПИ Пламен Георгиев и от председателя на УС на КСБ инж. Илиян Терзиев. На срещата присъстваха Трифон Трифонов, директор на дирекция „Превенция на корупцията“ в КПКОНПИ, изп. директор на КСБ инж. Мирослав Мазнев, Ренета Николова, ПР на КСБ и прокурист и главен редактор на „Вестник Строител“ ЕАД. 

 

С подписания Меморандум страните обединяват своите усилия, експертиза и дейности за търсене на оптимални решения в борбата с корупцията. КСБ и КПКОНПИ ще създадат съвместна работна група по теми и проблеми, касаещи сектор „Строителство“. Една от основните й цели ще е изготвяне на предложения за антикорупционни мерки.

 

Сътрудничество между Комисията и Камарата ще включва още обмен на информация и анализи за антикорупционни практики. КСБ и КПКОНПИ ще си партнират по теми и проекти от взаимен интерес, сред които провеждането на конференции, семинари, кръгли маси и други инициативи. Двете страни декларираха и своите намерения да осъществяват консултации във връзка с предложения за изменения в законодателството с антикорупционна насоченост, както и за сътрудничество във връзка с организирането на информационни кампании, обучения и други събития по въпроси от общ интерес.

Връщане към списък