Република България
Комисия за противодействие на корупцията и
за отнемане на незаконно придобитото имущество
Начало>Актуално>Новини>КПКОНПИ с първа акция по реда на новия антикорупционен закон


Актуално - Новини

01.02.2018 | 00:00

КПКОНПИ с първа акция по реда на новия антикорупционен закон

Служители от дирекция „Противодействие на корупцията“ на Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество (КПКОНПИ) участваха в специализирани процесуално-следствени действия по досъдебно производство за корупционно престъпление на територията на община Септември срещу общинския кмет Марин Рачев. Акцията, която е първа по реда на новия Закон за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество, е резултат на съвместните действия на КПКОНПИ, Специализираната прокуратура и МВР.

„Осъществихме много добър синхрон с наблюдаващите прокурори и следователи. В кратък срок се наложи да подпомогнем прокуратурата с оперативна информация по отношение на действията на определени лица. Не се допусна изтичане на информация. Това означава едно много добро сработване между институциите- прокуратура, полиция и новият орган за противодействие на корупцията“, заяви директорът на дирекция „Противодействие на корупцията“ на КПКОНПИ Антон Славчев.

Говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова уточни, че претърсванията и изземванията в служебни помещения и частни домове в гр. Септември са извършени с предварително разрешение на Специализираният наказателен съд. Това е първото досъдебно производство, по което явно се извършват действия от Специализираната прокуратура срещу кмет на основание на влезлите в сила през ноември м.г. промени в Наказателно-процесуалния кодекс.

Връщане към списък