Република България
Комисия за противодействие на корупцията и
за отнемане на незаконно придобитото имущество
Начало>Актуално>Новини>Меморандум обединява четири институции за развитие на инициативата „Академия „Антикорупция““


Актуално - Новини

14.11.2018 | 00:00

Меморандум обединява четири институции за развитие на инициативата „Академия „Антикорупция““

Развитие на инициативата „Академия „Антикорупция““ чрез сътрудничество с цел популяризиране на противодействието на корупцията посредством организирането на лекции, конференции, майсторски класове, практически обучения, осигуряване на студентски практики и стажове, сътрудничество в изследователски проекти и др. Това предвижда меморандумът за сътрудничество, подписан днес от председателя на Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество (КПКОНПИ) г-н Пламен Георгиев, ректора на УНСС проф. д.ик.н. Стати Статев, омбудсмана на Република България г-жа Мая Манолова и председателя на Комисията за борба с корупцията, конфликт на интереси и парламентарна етика на Народното събрание г-н Борис Ячев.

В документа са разписани отговорностите на всяка от четирите институции, а техните конкретни ангажименти и форми на сътрудничество ще бъдат конкретизирани в допълнителни споразумения.

На подписването на меморандума присъстваха членовете на Ректорския съвет на УНСС, зам.-омбудсманът Диана Ковачева, Трифон Трифонов, директор на дирекция „Превенция на корупцията“ в КПКОНПИ и доц. Георги Петрунов, научен секретар на Академия „Антикорупция“.

До момента лектори в рамките на антикорупционната академия са били председателят на КПКОНПИ г-н Пламен Георгиев и г-н Торстен Гайслер, ръководител на Бюрото на фондация „Конрад Аденауер“ в България. Предстоят публични лекции на съдия Георги Ушев, председател на Апелативния специализиран наказателен съд, на омбудсмана г-жа Мая Манолова и др.

Връщане към списък