Република България
Комисия за противодействие на корупцията и
за отнемане на незаконно придобитото имущество
Начало>Актуално>Новини>Представител на КПКОНПИ участва в конференция на тема „Културни нагласи и корупция“


Актуално - Новини

23.10.2018 | 00:00

Представител на КПКОНПИ участва в конференция на тема „Културни нагласи и корупция“

2018-10-23_konferencia-TT.jpg

 Директорът на дирекция „Превенция на корупцията“ в Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество (КПКОНПИ), г-н Трифон Трифонов, представи доклад в рамките на конференция „Културни нагласи и корупция“.

 

 Събитието, което се проведе на 23.10.2018 г., се организира от „Институт за публична политика“ и фондация „Конрад Аденауер“.

 

 В своя доклад на тема „Антикорупционното образование – ефективен инструмент за превенция на корупцията“ г-н Трифонов запозна участниците със започналата инициатива на КПКОНПИ за въвеждане на антикорупционно образование  на всички нива в образователната система.

 

 Представени бяха конкретни мерки, които са предприети на този етап от Комисията, съвместно с други институции, университети и представители на местната власт - създаване на специалност във висшето образование за противодействие на корупцията, разширяване на обхвата на антикорупционното образование в началните и средните училища, както и формиране на култура на нетолерантност към корупционно поведение от най-ранна детска възраст.

 

 В конференцията участваха лектори от Софийския университет „Св. Климент Охридски“, Мюнхенския университет „Лудвиг-Максимилиан“ и др.

 

 

 23.10.2018 г.

Връщане към списък