Република България
Комисия за противодействие на корупцията и
за отнемане на незаконно придобитото имущество
Начало>Актуално>Новини>Съдът в Добрич уважи иск на КОНПИ за 4.3 млн. лв.


Актуално - Новини

04.01.2018 | 00:00

Съдът в Добрич уважи иск на КОНПИ за 4.3 млн. лв.

IMG_0187.JPG

С решение на Окръжен съд Добрич по иск на Комисията за отнемане на незаконно придобито имущество (КОНПИ) от Юлиян Илиев, бивш главен архитект на Каварна, се отнема имущество на обща стойност 4 306 026 лв.

Илиев е осъден за това, че като длъжностно лице, главен архитект на общ. Каварна, в условията на продължаващо престъпление за периода 2005 – 2008 г. е използвал служебното си положение, за да набави на съпругата си противозаконна облага, с което е нанесъл значителна вреда на интересите на общината.

Първоинстанционният съд е уважил изцяло иска на КОНПИ. Според решението от арх. Юлиян Илиев, съпругата му и двете им деца се отнемат 6 апартамента, 3 парцела и дворни места, гараж, 46 поземлени имота, сред които терени в курортни зони на общ. Каварна, два автомобила и суми.

В хода на съдебното дело са направени оценки от вещи лица, които потвърждават, че е налице значително несъответствие между нетният доход и разходите на семейството. Доказано е и, че разводът на арх. Илиев и съпругата му е фиктивен и двамата са във фактическо съжителство.

Решението не е окончателно и подлежи на обжалване пред Варненския апелативен съд.

Връщане към списък