Република България
Комисия за противодействие на корупцията и
за отнемане на незаконно придобитото имущество
Начало>Актуално>Новини>УНСС и КПКОНПИ подписаха договор за сътрудничество


Актуално - Новини

01.03.2018 | 00:00

УНСС и КПКОНПИ подписаха договор за сътрудничество

Университетът за национално и световно стопанство (УНСС) подготвя стартирането на специализирана магистърска програма по противодействие на корупцията. Това стана ясно по време на подписването на споразумение между висшето учебно заведение и Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество (КПКОНПИ). Това е първият документ за сътрудничество, който се подписва след влизането в сила на новия Закон за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество.

От думите на членовете на ректорския съвет на УНСС стана ясно, че антикорупционната тема може да стане част от образователната програма на студенти от различни специалности, а експерти на Комисията могат да бъдат лектори както на обучаващи се по бакалавърски и магистърски програми, така и в цикъл публични лекции за по-широка аудитория.

Това, което работят служителите на КПКОНПИ не се преподава в никой университет, заяви председателят на Комисията г-н Пламен Георгиев. По думите му новите правомощия на антикорупционната структура дават много възможности за сътрудничество с УНСС, както и перспектива за работа на студентите, които завършват висшето училище.

Връщане към списък